Image

SAMBAL

kr 160.00

Sambal är en kryddig sås eller chutney som härstammar från Indonesien men är populär i många delar av Sydostasien, inklusive Malaysia, Singapore och Sri Lanka. Sambal är en mångsidig rätt som kan vara både en sås, en dipp eller en tillbehör till huvudrätter.

Huvudingredienserna i sambal är vanligtvis chili, vitlök, ingefära, lök, socker och lime eller vinäger för syra. Det finns många olika varianter av sambal, beroende på region och ingredienser som används, men den mest kända är Sambal Oelek, som är en ganska enkel och grundläggande sambal gjord av mosad chili och andra kryddor.

Sambal kan vara het eller mild, beroende på mängden chili och andra kryddor som tillsätts. Vanligtvis används sambal som ett tillbehör till rätter som nasi goreng (stekt ris), satay (grillade spett) eller mie goreng (stekta nudlar). I vissa fall kan sambal också användas som en marinad eller sås för att ge en extra kryddig kick till maten.

Sammanfattningsvis är sambal en viktig del av det sydostasiatiska köket, känd för sin intensiva hetta och komplexa smak, och den används ofta för att ge extra smak och krydda till olika rätter.

Småk

Extra Stärk, mellan, mild, Stärk

Ingår.Ris Eller Bröd ( Naan)

Naan, Ris

Extra

1. INGEN, 2. låsk, 4. Extra Ris, 5. Mango Lassi, 6. Peshwarni Naan, 7. Läsk, 8. Vitlok Naan, 9. Extra Bröd

valja kött

BIFF, KYKLING, LAMM, RÅKOR